open-navfaktor-logo
search
Veliki broj kadrova je otišao
Privatna bolnica objavila da im dolazi Vahidin Katica, odlazi li s KCUS-a?
AUTOR: E. G.
28.06.2024. u 11:40
get url
text
Vahidin Katica
Vahidin Katica
FOTO: Faktor/AA
Ugledni ljekar, jedan od naboljih u svojoj oblasti, prim. dr. sci. Vahidin Katica, specijalista ginekologije i akušerstva, bit će angažiran i u privatnoj zdravstvenoj ustanovi u Sarajevu. Da li to znači da odlazi i iz KCUS-a, u ovom momentu nije poznato.
Klinički centar u Sarajevu od početka godine napustio je veći broj ljekara i drugog medicinskog kadra. Vršitelji dužnosti direktora KCUS-a, kako ranije doc. dr. Alen Pilav, tako i sadašnja v. d. prof. dr. Harija Maksić, o ovome sve vrijeme šute. 
Faktor je prije desetak dana o ovome razgovarao i sa članovima Upravnog odbora KCUS-a te nam je tada rečeno da će UO na svojoj sjednici razmatrati problem odlaska kadrova iz KCUS-a. Do danas javnost nije obaviještena šta se po tom pitanju dešava u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Bosni i Hercegovini. 
U posljednje vrijeme među onima koji su napustili KCUS je i ortoped dr. Jasmin Kapetanović, zatim šef Službe za medicinsku opremu inženjer Jasmin Vražalica. KCUS je napustila i bivša šefica Kliničke apoteke KCUS-a mr. ph. Dubravka Aleksić-Jovanović te drugi. Iz KCUS-a je posljednjih mjeseci, prema svjedočenju uposlenika te zdravstvene ustanove, otišao i veći broj medicinskih sestara i tehničara. 
Privremeni Upravni odbor dosad se ponajviše bavio pitanjem imenovanja novog generalnog direktora ove zdravstvene ustanove, menadžment se bavio "otvaranjem kapija" KCUS-a, dok se pacijenti žale na sve lošiju uslugu, preduge liste čekanja, da PET/CT ne radi, da se na patohistološke nalaze čeka i po tri mjeseca...
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.