open-navfaktor-logo
search
Turisti u nevjerici
Problemi na bh. planinama: Na Vlašiću nema nijedan bankomat, na Bjelašnici samo jedan
Možete li zamisliti da odete na neko poznato ljetovalište ili skijalište i da tamo nema bankomata. Teško.
20.12.2021. u 13:52
get url
text

Upravo sa tim problemom se ove godine susreću Bosanci i Hercegovci, ali i turisti iz regiona i Evrope, koji su izabrali Vlašić za zimski odmor. Oni ne mogu vjerovati da u jednom ski-centru i turističkom kompleksu nema ama baš nijedan bankomat, tako da kada žele podići gotovinu, moraju ići u Travnik.

- Dobio sam dvije-tri kritike zbog činjenice da nema bankomata. Ljudi su nam se žalili još kada je bilo Šankanje da nemaju gdje podići novac. Već radimo na rješenju tog problema. Imali smo bankomat u hotelu Blanka i nije nam poznato zašto je on povučen. Zašto su ga uklonili, nemamo informaciju – kaže za Faktor Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona.

Na Bjelašnici postoji jedan bankomat koji se nalazi u hotelu Han, dok je na Jahorini situacija tri puta bolja i tamo se nalaze bankomati u hotelima Termag, Lavina i Vučko.

Ipak, ako se ozbiljno želi razvijati turizam, nadležni u budućnosti moraju povesti više računa i o ovom segmentu jer je na ovim planinama veliki broj ugostiteljskih objekata u kojima se ne može plaćati karticama.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.