open-navfaktor-logo
search
Na dvije godine
Produženo važenje kolektivnih ugovora za osnovno i srednje obrazovanje u TK
Ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović danas je sa predstavnicima sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja u TK Sumedinom Kulovićem i Admirom Terzićem potpisao sporazume o produženju važenja kolektivnih ugovora za djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja u TK.
04.01.2024. u 13:15
get url
text
Omerović i Kulović
Omerović i Kulović

Ovim dokumentima predviđeno je produženje vremenskog važenja ugovora za djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja u TK na period od dvije godine, počevši od 7. februara 2024. godine.

- Današnjim potpisivanjem sporazuma potvrdili smo naše opredjeljenje da zadržimo dostignuti nivo socijalnih i materijalnih prava uposlenika u oblastima osnovnog i srednjeg obrazovanja. Istovremeno mi nastavljamo socijalni dijalog i pregovore sa sindikatima oko utvrđivanja osnovice za obračun plaća u narednom periodu - kazao je danas ministar Omerović.

S druge strane i predstavnici sindikata izrazili su svoje zadovoljstvo produženjem važenje kolektivnih ugovora.

- Današnje potpisivanje sporazuma o produžetku važenja kolektivnih ugovora razumijemo kao potvrdu stečenih prava i kao dobru uvertiru za pregovore koji slijede. Očekujemo da ćemo sa Vladom TK uspješno i na obostrano zadovoljstvo voditi i predstojeći pregovarački proces - složili su se danas u izjavi predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture TK Admir Terzić i predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja TK Sumedin Kulović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.