open-navfaktor-logo
search
Direktorica KCUS-a
Prof. dr. Izetbegović o njenoj diplomi: Vrijeme je da Tužilaštvo to provjeri i da se prekine ova odvratna hajka
- Mislim da je krajnje vrijeme da Tužilaštvo uradi provjeru i da se prekine ova odvratna i agresivna hajka koja je usmjerena prema meni - odgovorila je generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović povodom upita šta misli o tome da će Tužilaštvo ispitati njenu diplomu.
AUTOR: Denis Zeba
15.09.2021. u 12:23
get url
text

- Sasvim sam svjesna činjenice da će nakon toga biti izmišljen novi razlog za napade na mene, ali mi je i drago da će se svi uvjeriti da ove napade vode oni koji su preko veze završavali fakultete, pa i ne znaju kako se istinski ostvaruje akademska karijera. Također im poručujem: nikada preko mene neće zapošljavati preko veze i bez konkursa, niti kupovati opremu i lijekove bez tendera, otvarati privatne fakultete ponižavajuće niskog nivoa, krasti jajne stanice ženama niti lagati pacijente o dijagnozama - navela je prof. dr. Izetbegović i dodala:

- U mojem putu napredovanja morala sam proći sve provjere predviđene Zakonom o visokom obrazovanju. Osim toga, tužilaštvo će provjeriti i sve one rukovodioce i uposlenike koji su uzimali moj dosje koji se nalazi na Medicinskom fakultetu i utvrditi šta i ko je uzimao i otuđivao iz istog dokumentaciju. Ja nemam pristup svom dosjeu, a obaveza fakulteta je da ga čuva. Moja akademska karijera je neupitna i tužit ću sve one koji su tvrdili drugačije u pokušaju narušavanja moga ugleda. Neka počnu skupljati pare za plaćanje odštete.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.