open-navfaktor-logo
search
Potpisao pristupnicu
Profesor Senadin Lavić novi član Demokratske fronte
Pristupnicu kao novi član Demokratske fronte, potpisao je danas dr. Senadin Lavić, profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.
20.01.2022. u 12:10
get url
text

Dobrodošlicu profesoru Laviću su poželjeli Željko Komšić, predsjednik DF-a, Dženan Đonlagić, generalni sekretar DF-a, Hamed Hodžić, izvršni sekretar DF-a i predsjednik Kantonalnog odbora DF-a u Sarajevu Albin Zuhrić.

- Najlakše je sjediti na neutralnoj akademskoj tribini, posmatrati, izraziti nezadovoljstvo, čuđenje i povremeno komentirati događaje. Situacija u zemlji je suviše ozbiljna i ne mogu više sebi dozvoliti taj luksuz. Svjestan svih rizika ulaskom u Demokratsku frontu ulazim u političku arenu, jedino mjesto gdje se donose odluke koje kreiraju našu državu i budućnost. Tu se donose odluke koje mogu spriječiti ono od čega svi strahujemo, ovo više nije vrijeme neutralnosti a na svakome od nas je da donese važne odluke - kazao je Lavić prilikom pristupanja DF-u, saopćeno je iz te stranke.

- Državotvorna politika, ideja za građansku državu, jednaka vrijednost glasa svih građana na svakom pedlju države kao vrijednost koja je formalno prepoznata i kroz sve presude Suda u Strazburu, direktni doprinos u aktiviranju Akcionog plana za članstvo u NATO 2019. godine, su samo neke od strateških odrednica koje su me opredjelile da se aktivno uključim u tim časnih, poštenih državotvornih ljudi u Demokratskoj fronti, a koje predvodi Željko Komšić, aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH - dodao je.

U ovom važnom trenutku političke borbe za opstojnost naših državnih institucija, nastavio je, nemamo više luksuza da sjedimo u komforu i hladovini akademske zajednice.

- Važno je da se politički aktivno uključimo i da nas što više da vlastiti doprinos, kako bi Bosna i Hercegovina postala jedno demokratsko, građansko društvo uz poštivanje temeljnih ljudskih prava i sloboda - naglasio je.

Željko Komšić i Dženan Đonlagić su istakli da im je čast što je profesor sarajevskog univerziteta dr. Senadin Lavić prepoznao čistu i vjerodostojnu političku ideju, motiv i ciljeve Demokratske fronte, u kojoj je država uvijek bila iznad ličnog i stranačkog interesa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.