open-navfaktor-logo
search
Potpisan sporazum
Profesorima, policajcima i državnim službenicima u KS veće plaće
Dogovorili smo osnovicu plaće od 310 maraka za posljednja četiri mjeseca ove godine, kazao je premijer KS Adem Zolj
28.09.2018. u 16:30
get url
text

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj potpisao je sa sindikatima srednjeg obrazovanja KS, policije KS i državnih službenika i namještenika ugovor o povećanju osnovice plaće na 310 maraka.

- Dogovorili smo osnovicu plaće od 310 maraka za posljednja četiri mjeseca ove godine. Međutim, na sjednici Skupštine KS koja tek treba da se održi mora se izmjeniti Zakona o izvršavanju budžeta KS za 2018. godinu kako bi se mogla isplatiti povećanja plaća – kazao je Zolj nakon potpisivanja sporazuma.

Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja KS, odustao je danas od potpisivanja sporazuma, a Zolj je na to reagirao:

- Sivro je prije nekoliko dana parafirao ovaj sporazum a danas se predomislio. On je tražio da se u sporazum unese još pet zahtjeva koji nisu bili tema pregovora – kazao je premijer KS.

Faruk Bešlić predsjednik Sindikata srednjeg obrazovanja zadovoljan je dogovorom sa Vladom KS, ali je razočaran zbog sindikalne nesloge.

- Žao mi je što je došlo do raskola među sindikatima obrazovanja. Da bi postigli svoje ciljeve moramo biti jedinstveni, ali to nažalost nismo – kazao je Bešlić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.