open-navfaktor-logo
search
Odluke
Promijenjena cijena karte za korištenje Trebevićke žičare
Nadzorni odbor, na prijedlog uprave JP Sarajevo, na sjednici održanoj 29.11.2023. godine donio je Odluku o visini cijene karte Trebevićke žičare kako slijedi:
06.12.2023. u 14:15
get url
text

·         Povratna karta 30 KM

·         Jednosmjerna karta 20 KM

·         Povratna karta sa uračunatim popustom 6 KM

·         Jednosmjerna karta sa uračunatim popustom 4 KM

 

Cijene sa uračunatim popustom odnosi se na osobe sa prebivalištem u BiH. Popust se ostvaruje dobrovoljnim pokazom važećeg identifikacionog dokumenta. Novi cjenovnik će početi sa primjenom u petak, 15.12.2023. godine.

Iz JP Sarajevo su dali i obrazloženje za donošenje ove odluke:

- Rukovodeći se činjenicom da već drugu godinu zaredom dolazi do povećanja usluga dristribucije električne energije, koja je glavni izvor napajanja postrojenja Sarajevske žičare, kao i da je za nju usljed eksploatacije bilo potrebno sprovesti niz servisa, pristupilo se donošenju ove odluke.

JP Sarajevo d.o.o. pristupilo je istraživanju tržišta te je ustanovljeno da su cijene karata za žičare u gradovima regiona dva puta skuplje nego cijene karata na Trebevićkoj žičari. Donošenjem ove odluke uprava preduzeća je povećala popust za osobe sa prebivalištem u BiH za 80 posto na cijenu povratne karte, kao i za jednosmjernu kartu. JP Sarajevo d.o.o. konstantnim ulaganjima u infrastrukturu, i dalje pristupačnim cijenama i kvalitetnim rješenjima, želi doći do konačnog cilja – zadovoljstvo posjetilaca Trebevićke žičare.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.