open-navfaktor-logo
search
Vokabular na nivou
Rječnik jednog ministra; Mijatović: Nab.... i vas i Dodika
Mijatović svojim prostačkim vokabularom, bez obzira kome se obraća i iz kog razloga, sramoti, prije svega funkciju na kojoj se nalazi, Federaciju BiH, ali i cijelu našu zemlju i sve građane koji nikako nisu zaslužili da ih predstavlja jedna ovakva ličnost
Faktor
15.03.2024. u 21:21
get url
text
Vojin Mijatović
Vojin Mijatović
Kultura izražavanja, ponašanja i govora važna je za svakog čovjeka, a pogotovo za nekoga ko obavlja javne funkcije.
Nažalost to se ne može reći za pojedine bosanskohercegovačke političare koji svojim nastupima gotovo svakodnevno zgražavaju javnost.
Jedan od takvih zornih primjera je i posljednji istup na društvenim mrežama Vojina Mijatovića, zamjenika premijera FBiH Nermina Nikšića i ministra razvoja, poduzetništva i obrta FBiH, koji sa svojim prostačkim vokabularom, bez obzira kome se obraća i iz kog razloga, sramoti, prije svega funkciju na kojoj se nalazi, Federaciju BiH, ali i cijelu našu zemlju i sve njene građane koji nikako nisu zaslužili da ih predstavlja jedna ovakva ličnost.
- Posljednjih šest mjeseci ne gostujem na medijima, ne komentatišem svaku budalu koja misli da je bitna i pametna, radim svoj posao i samo posmatram rašomonijadu umišljenih državnika, patriota i lidera - ovim riječima započinje Mijatović svoje obraćanje na društvenoj mreži.
- To proziva jedno drugo, to prijeti ratom jedno drugom, to svako brani svoje stado, to brani svako svoj plac, to postalo militantno, to postalo zajebano, da ne znam sve njih kao zlu paru i u kojoj i kakvoj zemlji živimo, pomislio bih i stvarno da su takvi kakvim se predstavljaju i glume. Ti svi glumci bez trunke odgovornosti za svaku glupost koju izgovore, samo sebi zakucavaju još jedan mandat kod naroda koji zapravo ubija svoju dokolicu i nezadovoljstvo navijajući za iste, u pauzama između Zadruge i Zvezda Granda - dodaje ministar, pa nastavlja:
- I dok svi ti glumci ne staju svaki dan, iza scene se odvija mnogo toga. Naizgled zaraćeni, sjajno sarađuju iza kamera na raspodjeli budžeta i na zajedničkim projektima. Za sada neću o tome ali vrlo brzo idemo i sa tim jer znam da glumci neće stati, mnogo su im se svidjele fotelje na državnim pozicijama. Ovu sam poziciju prihvatio da budem dio promjena, a nikako zamjena glumcima prije nas iz propale sezone. Neće niko od ovih danas glumaca na konto očekivanja građana da smo promjena uspjeti u svojim namjerama to vas uvjeravam - navodi Mijatović.
Dodaje kako "još uvijek ima prostora za gledanje i posmatranje glumaca, a brzo će, kako navodi, vrlo otvoreno krenuti sa pitanjima, a potom nam federalni ministar pokazuje sav prostakluk i nekulturu koje je vjerovatno ponio iz kuće:
- Nabijem i vas i Dodika, nit je Republika Srpska njegova, nit je Bosna i Hercegovina vaša!!! Glumci puno je nas građana ove zemlje u oba entiteta koji nećemo dozvoliti da izgubimo još četiri godine života, pa makar morali sve da raspakujemo naopačke. Ako je iko pomislio da ću šutjeti zato što sam ministar grdno se prevario, za mene je glasalo cca 40.000 ljudi u Republici Srpskoj pod zastavom BiH, zbog njih nikad neću šutjeti, a toliko glasova ni blizu nije imao skoro niko od ovih silnih glumaca - poručio je Mijatović.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.