open-navfaktor-logo
search
Kod spomenika Tvrtku I
Protiv destabilizacije i separatističkih politika: U Sarajevu danas protest "Svi za Bosnu, Bosna za sve!"
Protest "Svi za Bosnu, Bosna za sve!" najavio je za danas u Sarajevu Forum mladih Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99", a povodom neustavnog dana bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska i političke krize u Bosni i Hercegovini.
06.01.2024. u 09:01
get url
text

Planirano je okupljanje u 11.30 sati kod Sebilja na Baščaršiji, nakon čega će se protestna kolona uputiti ka spomeniku Kralja Tvrtka I Kotromanića.

Forum je pozvao sve građane da prisustvuju ovom protestu.

- Podignite svoj glas protiv destabilizacije i separatističkih politika u Bosni i Hercegovini - izjavio je, najavljujući protest, predsjednik Foruma mladih Rijad Ahmetović na nedavno održanoj godišnjoj pres-konferenciji "Kruga 99", na kojoj su sumirane aktivnosti ove nevladine asocijacije u prošloj godini, te su izrečeni politički stavovi o pogubnosti secesionističkih težnji rukovodstva Republike Srpske.

Član "Kruga 99" David Pettigrew, između ostalog, izjavio je da nesprečavanje obilježavanja Dana Republike Srpske i nezaustavljanje govora mržnje svjedoče o posljedicama popuštanja etonacionalističkim ciljevima na štetu demokratije i ljudskih prava u BiH.

- Vrijeme je za akciju kako bi bili osigurani ljudska prava i demokratska budućnost u BiH – izjavio je Pettigrew.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.