open-navfaktor-logo
search
Genocid
Proučena šehidska dova na centralnom spomen-obilježju u Sućesci
U okviru obilježavanja 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica danas je proučena šehidska dova na centralnom spomen-obilježju u Sućesci.
12.07.2021. u 15:42
get url
text

U okviru vjerskog dijela programa i sjećanja na ubijene stanovnike MZ Sućeska od 1992. do 1995. godine, nakon klanjana podne-namaza, proučen je Jasin, tevhid i hatma-dova za šehide ovog mjesta.

Na centralnom spomen-obilježju za MZ Sućeska uklesano je više od 900 imena osoba koje su ubijene tokom rata i genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

- Obaveza nam je da pamtimo, da se sjećamo i nikad ne zaboravimo naše voljene. Pogotovo u vremenu kada je sve izraženije negiranje genocida. Nemamo pravo na zaborav nikada više. Dobro mi svi znamo šta je bilo, kakva je istina, ali moramo je govoriti što glasnije. Naša najveća pobjeda su djeca koja se rađaju i koja rastu ovdje nakon svega. Imamo obavezu da govorimo, da stojimo na putu pravde i istine. Obaveza nam je da se sjećamo i pamtimo. Nama mora biti stalo do naših žrtava i voljenih - rekao je Jasmin ef. Hasić, imam u džematu Sućeska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.