open-navfaktor-logo
search
Energoinvest
Proveden postupak kupoporodaje poslovne zgrade za smještaj Vlade FBiH
Kako bi pospješio poslovanje, te poboljšao svoje novčane tokove, Energoinvest je odlučio da prodajom poslovne zgrade, objekta B, ostvari stabilizaciju i konsolidaciju poslovanja
28.09.2018. u 16:56
get url
text

Uspješno je proveden postupak kupoprodaje poslovne zgrade B poslovnog kompleksa Energoinvesta, za potrebe smještaja institucija Vlade FBiH, saopćeno je iz Energoinvesta. Naglašavaju kako je ovom prodajom učinjena poslovno-stimulativna transakcija, čime je omogućeno da Energoinvest uđe u novu fazu konsolidacije vlastitog poslovanja i njegovog daljeg razvoja.

- Odlukom Vlade Federacije da se od Energoinvesta kupi poslovna zgrada u objektu B, postignuta su dva pozitivna efekta. To je, da Vlada FBiH trajno riješi smještaj svojih institucija, a Energoinvest postigne svoju potpunu stabilizaciju i konsolidaciju. Stoga uposlenici i Uprava Energoinvesta izražavaju svoje zadovoljstvo da je Vlada Federacije sa Premijerom Fadilom Novalićem na čelu, pored potrebe da obezbjedi smještaj svojih institucija, prepoznala potrebu da se pomogne i konsoliduje Energoinvest, i sačuva brend koji je prepoznatljiv svuda u svijetu. Postojanje jakog Energoinvesta je značajno za kompletnu privredu BiH - saopćeno je iz ovog preduzeća.

Dodaju kako je Energoinvest i danas, nakon svih dešavanja i izazova sa kojima se susretao zahvaljujući naslijeđu, imenu, referencama te uposlenicima koji ovu kompaniju tretiraju kao svoju kuću, i dalje jedna od rijetkih bh. kompanija koju mnogi sa respektom prepoznaju u zemljama iz regije te Alžiru, Etiopiji, Libiji, Iraku, sa ugovorenim projektima koje Energoinvest sada realizuje u investicionoj vrijednosti koja je veća od 200 miliona dolara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.