open-navfaktor-logo
search
Sprečavanje zaraze
Provedena dezinfekcija u Novom Sarajevu: Radnici na ulicama radili do kasno u noć
Kao nastavak aktivnosti na sprečavanju širenja bolesti izazvane korona virusom (COVID-19) u petak 20. marta do ranih jutarnjih sati 21. marta izvršena je sistemska dezinfekcija javnih površina na području cijele teritorije općine Novo Sarajevo.
21.03.2020. u 09:38
get url
text

Prema riječima komandanta Štaba civilne zaštite Općine Novo Sarajevo i općinskog načelnika Nedžada Koldže ovo je još jedna od mjera koje se provode u cilju povećanja i poboljšanja higijensko epidemiološke situacije na području Općine Novo Sarajevo.

- Sistemskom dezinfekcijom bile su obuhvaćene javne površine na području općine, a ekipe koje su bile na terenu radile su i ručno na dezinfekciji parkovskih površina i mobilijara. U ovom procesu korištena je tehnologija koja nije opasna za zdravlje ljudi i životinja - naglasio je komandant Štaba civilne zaštite Nedžad Koldžo.

Na realizaciji sistemske dezinfekcije javnih površina na području cijele teritorije općine Novo Sarajevo učestvovao je općinski Štab civilne zaštite, pripadnici Vatrogasne jedinice Novo Sarajevo 1934 i Treće policijske uprave, kao i savjeti mjesnih zajednica. Za izvođenje sistemske deratizacije bila je zadužena firma "Sanitacija" d.o.o. Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

- Još jednom apelujemo na sve građane da se, s obzirom na epidemiološku situaciju, pridržavaju svih uputa kriznih štabova, uključujući i Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo - saopćila je Općina Novo Sarajevo.

DSC_8675.JPG
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.