open-navfaktor-logo
search
Pionirska dolina
Prvu partiju golfa na novoizgrađenom mini terenu odigrala djeca iz Roditeljske kuće
Mini golf teren od danas je na raspolaganju i svim posjetiocima koji dođu i požele uživati u čarima ove sportske discipline
25.09.2019. u 15:30
get url
text

Nakon više od dvadeset godina Pionirska dolina ponovo ima mini golf igralište, koje je od sada na raspolaganju svim posjetiocima koji dođu u ovu zelenu oazu. Mini golf teren izgrađen je na mjestu nekadašnjeg, a sastoji se, za početak od devet staza i prepreka u obliku kućice puža, pedaline, tobogana i drugih. Danas su kako to i dolikuje, kao prve komšije, prvu partiju golfa odigrala djeca i roditelji iz Roditeljske kuće i Udruženja "Srce za djecu".

Mini golf turniru pridružili su se i ministar komunalne privrede i infrastrukture KS, Srđan Mandić, načelnik Centra Nedžad Ajnadžić i predstavnici Parka i Pionirske doline na čelu sa v.d. direktorom Edinom Abdurahmanovićem. Direktor Abdurahmanović nije krio oduševljenje što su radnici Parka u vrlo kratkom roku uspjeli realizirati projekat koji je dugo čekao spreman. Sa malim ulaganjem, ali velikom voljom radnika uspjeli smo u potpunosti prekopati teren nekadašnjeg igrališta, ukloniti otpad, izgraditi početni broj staza, prepreke, hortikulturno urediti prostor, a sve je dodatno uređeno i mobilijarom prilagođenom ovo ambijenta- drvenim klupama i stolovima.

Djeca iz Roditeljske kuće i Udruženja "Srce za sve" naravno bili su pobjednici danas odigrane utakmice golfa i od sada će svakodnevno, sve do snijega, a onda ponovo u proljeće dolaziti na igralište da uživaju u suncu i prirodnom ambijentu. Prema riječima Jasne Vatreš iz Roditeljske kuće, svaki slobodan trenutak između terapija i pregleda djeca inače koriste da posjete i uživaju u ljepotama Pionirske doline, jer je ona prostor koji svakodnevno mogu posmatrati iz svoje sobe i koji je svega stotinjak metara udaljen od njihovog doma. Sada imaju i svoje omiljenu zanimacija i sportsku disciplinu koja ne zahtijeva puno snage, a što je najvažnije igra se u prirodi.

Ministar Mandić izrazio je ponos što su radnici Parka i usljed poteškoća s radnom snagom i materijalnih sredstava uložili napor i stvorili novu vrijednost u Pionirskoj dolini. Kazao je da je upoznat s nekoliko projekata koje Pionirska dolina ima spremne i da će u skladu sa svojim ovlaštenjima iznaći način da Vlada KS finansijski još više podrži razvoj i rad jedinog rekreativno zabavnog centra ovakve vrste u Sarajevu.

Mini golf teren od danas je na raspolaganju i svim posjetiocima koji dođu i požele uživati u čarima ove sportske discipline. Nalazi se u centralnom cijelu, u blizini vrteške, vozila, autorima, tramboline. Sarajlije starijih generacija znaju već put do mini golf igrališta, jer se nalazi na istom mjestu, kao i onaj uništen prije nešto više od dvije decenije.Načelnik Nedžad Ajnadžić prilikom današnjeg druženja istakao je da će i Općina uskoro finansirati nekoliko projekata u Pionirskoj dolini, a jedna od njih je zip line - adrenalin park, saopćio je KJKP Park.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.