open-navfaktor-logo
search
Suspendovani blagajnik
Pudar negirao krivnju za pronevjeru sredstava BHANSA-e
Suspendovani glavni blagajnik Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) Dejan Pudar izjasnio se da nije kriv po optužnici koja ga tereti za pronevjeru u službi zbog prisvajanja više od 270.000 maraka.
27.12.2023. u 16:07
get url
text

VEZANI TEKST - Uposlenik BHANSA-e optužen za pronevjeru u službi i prisvajanje 276.000 maraka

S obzirom na to da je negirao krivnju, Pudaru će u narednom periodu početi suđenje. Prilikom uzimanja ličnih podataka, branilac Jasmir Muratović pojasnio je da je Pudar zaposlen u BHANSA-i, ali da je trenutno pod suspenzijom.

Optužnica tereti Pudara da je u periodu od januara 2014. do kraja novembra 2015. godine, kao ovlaštena osoba za podizanje i raspolaganje novčanim sredstvima u BHANSA-i, krivotvorio račune pravnog lica "Mrkulić Company d.o.o. Sarajevo", za navodno pružene usluge BHANSA-e.

Na osnovu njih je, kako se navodi, prisvajao za sebe novčane iznose naznačene na računima za usluge koje nisu realizovane. Na istim računima su neistinito naznačeni drugi uposlenici BHANSA-e, na čija imena su računi navodno ispostavljeni. Na ovaj način, prema optužnici, Pudar je za sebe prisvojio 276.222,50 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.