open-navfaktor-logo
search
Zakazana sjednica
Puna tri mjeseca bez ikakvih zakona: "Bogat" dnevni red Vijeća ministara BiH, skoro sve izvještaji i informacije
AUTOR: M. R. S.
15.06.2024. u 08:58
get url
text
S jedne od sjednica Vijeća ministara BiH
S jedne od sjednica Vijeća ministara BiH
Nova sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zakazana je za utorak, 18. juna, a na dnevnom redu su skoro sve izvještaji o radu institucija i informacije. 
Tako će ministri, umjesto zakona, razmatrati čak 64 izvještaja i 13 informacija. 
Tu je i novi tekst Prijedloga odluke o usvajanju Strategije za borbu protiv korupcije 2024-2028. i Akcijskog plana za provedbu Strategije za borbu protiv korupcije 2024-2028, kao i novi tekst odluke o imenovanju Radne grupe za izradu Prijedloga pravilnika o provođenju Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti. 
Novi tekst je bio potreban i za informaciju o institucijama koje nisu bile uspješne u implementaciji softverskih rješenja, što su utvrdili državni revizori, kao i za informaciju o stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu.
Na dnevnom redu su i imenovanje sekretara s posebnim zadatkom u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, kao i nacrti sporazuma o zajmu za projekat unapređenja geoprostorne infrastrukture i procjene vrijednosti nekretnina, kao i ratifikacija Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Italije o uzajamnom priznavanju u oblasti zamjene vozačkih dozvola. 
Posljednja sjednica Vijeća ministara BiH na kojoj su usvojeni neki zakoni, makar i što su to bile dopune postojećih, desila se 19. marta.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.