open-navfaktor-logo
search
Policija i inspekcija u akciji
Racija u hotelu Heco Plus u Sarajevu: Zapečaćena sala, naloženo uništavanje hrane i izrečene kazne
Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo su tokom protekle noći, od 23 do dva sata poslije ponoći proveli raciju u hotelu "Heco Plus" s pratećim objektima, u ulici Džemala Bijedića bb, općina Ilidža. 
18.02.2023. u 13:05
get url
text

Tom prilikom je u objektu zatečeno i legitimisano 325 osoba, saopćio je MUP Kantona Sarajevo.

- Pored poslova i zadataka policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, učešće u ovoj aktivnosti su uzeli i inspektori Porezne uprave FBiH i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, koji su zbog zatečenih nepravilnosti preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, izričući novčane i druge sankcije - saopćeno je.

Naveli su da prilikom izvođenja ove taktičko-policijske akcije nisu pronađene osobe za kojima je raspisana potraga, kao ni narkotička sredstva, oružje i minsko-eksplozivna sredstva, te ni drugi predmeti čije držanje i nošenje je protivno zakonu.

Shodno planskim aktivnostima Uprave policije MUP-a KS, policijski službenici će nastaviti s provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti s ciljem prevencije vršenja krivičnih djela i prekršaja, dodaju u saopćenju iz MUP-a KS.

Kako smo nezvanično saznali, inspekcija je u hotelu pronašla nekoliko neprijavljenih radnika, te je jedna ugostiteljska sala u objektu zapečaćena, dok je sanitarna inspekcija naložila sigurno uništavanje određene količine hrane iz objekta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.