open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Radmanović: SNSD će sutra dati odgovor, SDA je pogoršala ionako komplikovanu situaciju
On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci izjavio da će Glavnom odboru stranke biti predloženo i da o svemu što se dešava na političkoj sceni informiše entitetski parlament
17.09.2019. u 14:05
get url
text
Nebojša Radmanović

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) će sutra dati odgovor na aktuelno stanje u BiH, u vezi s neformiranjem vlasti i deklaracijama Stranke demokratske akcije (SDA) - najavio je danas potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović.

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci izjavio da će Glavnom odboru stranke biti predloženo i da o svemu što se dešava na političkoj sceni informiše entitetski parlament.

- Javno pozivamo sve političke partije da budemo jedinstveni u odbrani interesa RS-a u budućim razgovorima - kazao je Radmanović i ponovio stav da SDA za njih nije koalicioni partner već, kako je naveo, stranka koja je dobila najveću podršku glasača jednog od konstitutivnih narodana i koja kao, takva, ima mjesto za stolom.

Tvrdi da je posljednja deklaracija SDA, kako je naveo, dodatno pogoršala ionako komplikovanu situaciju u BiH.

- Ono što je SDA usvojila u svojoj rezoluciji je njihov stav star 30 godina i nama dobro poznat, ali smo mislili da će se vremenom osavremeniti i da će shvatiti da je tri decenije ogroman period u kojem razvijeni svijet ide naprijed, a oni su ostali u devedesetim godinama, s istim stavovima koji negiraju ravnopravnost naroda, međunarodni sporazum na osnovu kog funkcioniše BiH, potenciraju sve što se loše desilo u prošlosti BiH - rekao je Radmanović.

SNSD je, podvukao, čvrsto uz Dejtonski sporazum, a ostaje i uz skupšinsku Rezoluciju o vojnoj neutralnosti i zaštiti ustavnog poretka.

Tvrdi da je jedan od ciljeva SNSD-a vraćenje nadležnosti s BiH na RS, odnosno entitete.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.