open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno pisanje Faktora
Radmanovićev čovjek: Vidaković novi viceguverner Centralne banke BiH
Upravni odbor Centralne banke Bosne i Hercegovine odobrio je prošle sedmice imenovanje Marka Vidakovića za viceguvernera Centralne banke.  
03.03.2022. u 16:46
get url
text

VEZANI TEKST - Dok Dodik ruši državu, Radmanović plete svoju mrežu u entitetskim i institucijama BiH

Tako je potvđeno pisanje Faktora, početkom ovog mjeseca, kada smo u tekstu "Dok Dodik ruši državu, Radmanović plete svoju mrežu u entitetskim i institucijama BiH" naveli kako Vidaković, bivši zastupnik u NSRS-u i bivši potpredsjednik SNSD-a, zaposlen u Centralnoj banci BiH, slovi kao kandidat za poziciju viceguvernera Centralne banke BiH.

Dok mu se stranački šef bavi udarima na državu Bosnu i Hercegovinu, potpredsjednik SNSD-a i član Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović zarad ličnih interesa plete svoju mrežu i na ključne pozicije u entitetskim i državnim institucijama postavlja svoje ljude. Jedan od njih je i Marko Vidaković. 

Vidaković će biti nadležan za Sektor za monetarne operacije, upravljanje deviznim rezervama i gotovinom, na mandatni period od četiri godine, počevši od 1. marta do 28. februara 2026. godine, saopćeno je iz Centralne banke. Dolazi na upražnjeno mjesto viceguvernera Centralne banke BiH, kojem je, u prethodnom periodu, istekao mandat.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.