open-navfaktor-logo
search
Obratili se Upravi
Radnici Aluminija u dilemi: Nismo sigurni da ima novca za plaće ili otpremnine
Radnici mostarskog Aluminija, danas su od Uprave kompanije tražili dodatna pojašnjenja po pitanju anketnih listova u kojima se danas do kraja dana trebaju izjasniti prihvaćaju li nove ponuđene uvjete, 50 posto manju platu ili otpremninu
08.08.2019. u 18:00
get url
text

Radnici mostarskog Aluminija, danas su od Uprave kompanije tražili dodatna pojašnjenja po pitanju anketnih listova u kojima se danas do kraja dana trebaju izjasniti prihvaćaju li nove ponuđene uvjete, 50 posto manju platu ili otpremninu.

Prema riječima Pere Bebeka, predsjednika Skupštine Sindikata radnika Aluminija, s obzirom da se u anketnom listiću nude poslovi za platu od 600 i 800 maraka te od 800 i 900 maraka, plus naknada na noćni rad, praznike i staž, radnici su tražili precizniju cifru. Na održanom sastanku Uprava je dala neke odgovore, no kako kaže Bebek, to još nije dovoljno za kompletnu sliku.

- Njihovi rezultati možda budu poznati već sutra, mada prije u ponedjeljak ili na prvom narednom sastanku kriznog vijeća. Ima poslova sa temperaturom preko 100 stepeni, gdje se nose šljemovi i viziri, kruta odjeća, čizme usred ljeta i hladi se napolju na suncu. Da u takvim uvjetima rade za znatno manje, mnogi neće. Znatan broj mladih bi otišao, samo čekaju otpremnine- govori Bebek, dodajući da i oni koji razmišljaju o otpremnini su u strahu, jer para nema.

-Pitanje je kada će te otpremnine isplatiti, jer prema njihovoj priči novca nema. Ljudi se boje ako pristanu,  hoće li ikada vidjeti novac – dodaje Bebek.

Ističe kako trenutno Aluminij broji 886 radnika, no svaki dan se može očekivati da neko novi ode i da se negdje drugo snađe.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.