open-navfaktor-logo
search
Dobročinstvo
Radnici firme iz Bosanske Krupe umjesto za novogodišnju zabavu novac uplatili porodicama u potrebi
Uposlenici firme Bosancar iz Bosanske Krupe zajedno sa upravom odlučili su da novac za tradicionalno novogodišnje druženje ovaj put utroše u humanitarne svrhe, te ga podijele porodicama koje su u stanju socijalne potrebe.
30.12.2020. u 20:49
get url
text

Bosancar, jedna od najvećih firmi metalne industrije iz Bosanske Krupe, 4.300 KM koliko je planirala utrošiti u novogodišnju proslavu, u ime svojih radnika podijelila je ravnomjerno na četrdeset tri socijalno ugrožene porodice koje su odabrali uz pomoć JU Centar za socijalni rad Bosanska Krupa.

- Upoznati smo sa sve težom ekonomskom situacijom na našem području i znamo da postoji veliki broj familija sa djecom koja žive veoma teško, pa smo odlučili zajedno sa našim menadžmentom da novac koji bi bio uplaćen za našu godišnju proslavu dodijelimo onima u potrebi a najviše su u svemu tome pogođena ona najdraža nam populacija – djeca. Ovim putem želimo da ih bar malo obradujemo u novogodišnjim praznicima - kaže jedan od predstavnika radničkog komiteta firme Bosancar Nedžad Velagić.

Kako bi brže i jednostavnije realizirali svoju humanu misiju Bosancar je novac danas uplatio na račun Općine Bosanska Krupa koja je odmah po 100 KM doznačila na četrdeset tri računa iz isto toliko domaćinstava, piše portal krupljani.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.