open-navfaktor-logo
search
Velika akcija
Radnici GIKIL-a u borbi za čist okoliš: Ovo su njihove poruke
Tokom trodnevne akcije radnici GIKIL-a učestvovali su u krečenju, farbanju, košenju trave, sanaciji ulaza i puteva u krugu kompanije, kao i prostora oko fabrika i postrojenja
12.11.2018. u 12:40
get url
text

U Global Ispat Koksnoj Industriji d.o.o. Lukavac (GIKIL) proteklog vikenda organizovana je velika akcija čišćenja i uređenja kruga kompanije. Akciju su zajedničkim snagama pokrenuli radnici i Uprava, kao sastavni dio GIKIL-ove strategije odnosa prema okolišu, čime se željelo pokazati da pored projekata za siguran i okolinski prihvatljiv rad svaki radnik kompanije želi poslati jasnu poruku, a ona je da se želi raditi i sačuvati i svako radno mjesto i okoliš.

-Cilj naše akcije koja je krenula u subotu, a evo nastavlja se i danas, jeste da GIKIL, sa svim svojim radnicima pokaže da je ozbiljan u namjeri da zaštiti okoliš i da želimo da GIKIL nastavi sa radom, a ne da se obustavi proizvodnja. Radi se mnogo, protekla dva mjeseca završeno je čak 14 od 47 projekata koji donose značajne rezultate na tom polju, svaki od radnika direktno ili indirektno učestvuje u njihovoj realizaciji, a ovime smo željeli dodatno pokazati da se prema svojoj kompaniji moramo i hoćemo ophoditi kao prema svojoj kući, ukoliko želimo biti dobre komšije i imati dobre odnose sa svima, od lokalne zajednice do resornih ministarstava i institucija - kazao je izvršni direktor Zuhdija Aganović.

Tokom trodnevne akcije radnici GIKIL-a učestvovali su u krečenju, farbanju, košenju trave, sanaciji ulaza i puteva u krugu kompanije, kao i prostora oko fabrika i postrojenja.

-Bila je ovo prilika da se pokaže jedinstvo, odlučnost i spremnost na svaku vrstu rada koja će donijeti dobrobit GIKIL-u. Moram reći da sam ponosan što pripadam kolektivu u kojem je oduvijek vladala dobra energija. Ponekad se moraju zaboraviti i titule, ko je rukovodstvo, ko Sindikat, ko radnik u fabrici ili na nekom drugom mjestu. Nema razlike između nas kada treba da se radi. GIKIL ima tradiciju dužu nego mnogi drugi u ovoj zemlji i ovo je uvijek bila firma koja je stvarala, razvijala i doprinosila, a ne gasila i zatvarala. Svi mi živimo na ovom području i slažemo se da je okoliš važan i da se mora štiti i ulagati. Nekada to nije mogao biti prioritet, u GIKIL-u sada jeste i nadamo se da će to uvidjeti i svi drugi - poručio je dugogodišnji radnik GIKIL-a, Zijo Kasumović, saopćeno je iz ove kompanije

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.