open-navfaktor-logo
search
Dostavljeni zahtjevi
Radnici ZOI-a upozorili direktora Magodu: Isplati dugovanja, raskini štetne ugovore ili podnesi ostavku
Uposlenici KJP ZOI’84 danas su održali sastanak na kojem su utvrdili niz zahtjeva koje su postavili pred upravu tog javnog preduzeća, predvođenu direktorom Kenanom Magodom.
20.05.2020. u 21:08
get url
text

Radnici Ski centra Bjelašnica-Igman su sastanak, kako se navodi u dokumentu koji je dostavljen direktoru KJKP ZOI’84 Kenanu Magodi, održali zbog nezadovoljstva stanjem u firmi i odnosom direktora i rukovodstva prema radnicima.

S tim u vezi su uputili niz zahtjeva, poput isplate plaća i doprinosa za mjesec april, te isplatu zaostalih dugovanja prema radnicima za koje je, kako se navodi u dopisu koji je u posjedu Faktora, Kanton Sarajevo (KS) obećao novac još u 2019. godini, a direktor je obećao da će biti isplaćeno do 1. maja 2020. godine.

- Zahtjevamo provedbu sistematizacije radnih mjesta i povećanje koeficijenta koje je direktor obećao da će biti provedeno do 1. februara 2020. godine – navodi se u upućenim zahtjevima.

Također zahtjevaju poništavanje svih štetnih ugovora po KJP ZOI’84 koje je direktor Magoda, kako navode, samovoljno sklopio pod sumnjivim okolnostima, a u tom kontekstu ističu i davanje u zakup ugostiteljskog objekta Benetton na Bjelašnici.

VEZANI TEKST - Kome je iznajmljen ZOI-jev restoran Benetton: Jesu li i kako ugostitelji povezani sa Narodom i pravdom?

Ističu da je sve navedeno direktor Magoda lično obećao radnicima i to u istim vremenskim okvirima koji su navedeni.

- Zahtjevamo od direktora da ovo gore navedeno ispoštuje. U suprotnom tražimo ostavku direktora ako nije u stanju ispuniti vlastita obećanja – navodi se u dopisu.

Radnici upozoravaju kako im je "dosta lažnih obećanja", te da od takvih obećanja ne mogu živjeti.

- Direktore, ako kao menadžer nisi sposoban voditi firmu u pravom smjeru, onda nas napusti i oslobodi ovog jada, ako ništa zbog naših porodica – zaključuje se u dopisu radnika.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.