open-navfaktor-logo
search
Šta se dešavalo
Radončić: Članovi SDP-a nisu istjerani sa sastanka u Delegaciji EU, sami su otišli
Fahrudin Radončić, predjsednik Saveza za bolju budućnost (SBB), nakon današnjeg dijela pregovora koji se vode u vezi sa izmjenom Izbornog zakona u zgradi Delegacije EU kazao je da još uvijek važi dogovor lidera da ne daju izjave za medije, ali je otkrio da pregovori teku u boljoj atmosferi nego što je to bio slučaj tokom pregovora u Neumu.
18.03.2022. u 11:36
get url
text

-  Ogroman je set problema u bošnjačko-hrvatskim odnosima u promjeni Izbornog zakona i radimo naporno i radimo u boljoj atmosferi nego što je bila u Neumu. Dogovor je da ništa nije dogovoreno dok se sve ne dogovori – kazao je Radončić.

Također, se osvrnuo na jučerašnji sastanak, kazavši da ga je neko pitao o tretmanu članova SDP-a na pregovorima. Jučer su se pojavile i informacije da su članovi SDP-a, Naše stranke i DF-a bili u "maloj sali", a SDA, HDZ, SBB, NiP za "glavnim stolom". Radončić je istakao da članovi SDP-a nisu istjerani sa sastanka, već su sami otišli.

- Na stolu su stajala imena gospodina Mašića i gospodina Dizdara iz SDP-a. Niko ih nije istjerao. Oni su, kada su vidjeli o čemu se radi, tražili su riječ i napustili sastanak. Ja sam čak rekao ostanite, a mislim da je i gospođa Angelina isto rekla – rekao je predsjednik SBB-a.

Pregovori se nastavljaju danas u 13:00 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.