open-navfaktor-logo
search
Saopćio SBB
Radončić i Kukić o promjenama Izbornog zakona i zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH
Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić i predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsad Kukić razgovarali su danas o promjenama Izbornog zakona i zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH.
05.10.2021. u 15:26
get url
text

Kako je saopćio Savez za bolju budućnost (SBB), ukrupnjavanje opozicije radi promjene političke i ekonomske situacije u državi i deblokade njenog razvoja na euroatlantskom putu, samo je neka od  tema razgovora Radončića i Kukića.

Zajednički je konstatirano da treba uložiti maksimalne napore i iskazati toleranciju da opozicija izađe sa jednim kandidatom za člana Predsjedništva BiH i udruži sve svoje snage kako bi nakon Izbora 2022. godine, ključne procese preuzele političke opcije koje žele razvoj, stabilnu Bosnu i Hercegovinu, mirnije regionalne odnose i zaustavljanje masovnog iseljavanja mladih iz Bosne i Hercegovine.

S obzirom na to da i PDA ima zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Radončić i Kukić su posebno razgovarali o neophodnosti izmjene Izbornog zakona i participiranju obje stranke u procesu kojeg predvodi američki diplomat Matthew Palmer, saopćeno je iz SBB-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.