open-navfaktor-logo
search
Ministar sigurnosti
Radončić: Oni koji su iskoristili pandemiju da se ugrade i utale moraju biti kažnjeni
Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić izrazio je uvjerenje da će u pogledu nabavke respiratora iz Kine pravosudni sistem Bosne i Hercegovine pokazati pravednost jer smatra da oni koji su iskoristili pandemiju koronavirusa "da se ugrade ili utale" moraju biti kažnjeni.
08.05.2020. u 12:25
get url
text

- Oni žele da rastegnu odgovornost na drugu stranu. Ako ima elemenata krivičnog djela, to se mora drastično kazniti. Ja sam ministar sigurnosti i ne bih bio tu da ne vjerujem u pravosuđe ove zemlje - rekao je Radončić. 

Komentirajući "korona zabavu" u "Golf klubu" naglasio je da nije uredu da "jedna elitistička grupa pravi partije" dok "cijela nacija poštuje mjere".

Na toj zabavi su, kako tvrdi, pojedini ljudi pokazali ili htjeli da pokažu da su iznad društvenih standarda.

- Velika je greška da se u svemu tome našao, naravno, jedan ministar sa nivoa Vijeća ministara BiH Staša Košarac. On je na kraju krajeva sam ponudio ostavku, svjestan šta je uradio, a o tome će odlučiti njegova stranka – poručio je Radončić.

Prema njegovim riječima, u narednom periodu potrebno je djelovati na način da sve što nije neophodno da sačeka bolja vremena kako bi se višak novca usmjerio prema privredi i oporavku građana od ekonomske katastrofe.

Kaže da sve javne nabavke treba da stanu, te da se sagledaju ekonomske štete i odrede prioriteti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.