open-navfaktor-logo
search
Kad se spustio zastor...
Radovan Višković se boji da SNSD-ovci ne odu iz Suda BiH "gluplji nego što su došli"
Radovan Višković, premijer entiteta Republika Srpska, komentirao je današnje ročište Miloradu Dodiku, svome stranačkom šefu, osvrćući se ponajviše na činjenicu da je sutkinja Sena Uzunović preuzela ovaj predmet, umjesto sudije Mirsada Strike, koji u maju ide u penziju.
05.02.2024. u 16:11
get url
text

VEZANI TEKST - "Nervni slom" Sanje Vulić pred Sudom: Brutalne psovke i prostačenje SNSD-ove prve dame u Parlamentu BiH

Sutkinja Uzunović nije dozvolila prekidanje današnjeg ročišta nego je istrajala u tome da se optužnica konačno pročita i da suđenje otpočne. Prethodno je objasnila zbog čega je ona preuzela ovaj predmet. Dodikova odbrana je negodovala, ali bezuspješno. 

SNSD-ovci su nakon ročišta komentirali današnje događaje iz sudnice, u čemu je najbučnija bila šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Vulić je vikala, psovala i vrijeđala sutkinju Uzunović ispred Suda BiH, kao i američkog ambasadora u BiH Michaela Murphyja.

"Pravni znalac" Višković tumačio je kako je sutkinja Uzunović trebala postupiti, ali je rekao i sljedeće, objašnjavajući zašto su on i još neki SNSD-ovci izašli iz sudnice prije završetka ročišta: 

- Zamislite sudiju u jednom sudu, koja kaže tužiocu: "Čitajte samo onaj dio optužnice koji se odnosi samo na Milorada Dodika". Ako je dala riječ tužiocu, on mora pročitati optužnicu od početka do kraja. Ne može preskakati pasuse i ne može preskakati imena. Kad je ona to izrekla, nismo mogli više gledati, svi smo ustali, ona je spustila taj zastor i nastavila proces onako kako je neko naložio. Zaista nije mi žao, evo vidite fino vrijeme, bolje je ovdje biti nego da trujete se glupostima. Možda nešto pređe i na vas, pa ćete postati samo gluplji nego što ste došli - izjavio je Višković, vjerovatno nesvjestan šta je rekao. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.