open-navfaktor-logo
search
Održan sastanak
Radovi na Prvoj transverzali idu po planu: Nastavljeno rušenje Higijene, Penny Plus se žalio
Firma Penny Plus se žalila na parcelizaciju, koju je Općina Centar uspješno završila, a tiče se saobraćajnice od Kranjčevićeve do ulice Braće Begić, te je ovim povodom pomenuta općina uputila urgenciju Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko - pravne poslove na dalje postupanje
18.12.2019. u 16:46
get url
text

Nastavljeno je rušenje objekta firme Higijena koji se nalazi na trasi Prve transverzale, a što će, kako je planirano trajati još nekoliko dana, istaknuto je na današnjem redovnom sastanku članova Operativne grupe za izgradnju ove gradske saobraćajnice.

Kako je poručio, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač, nakon objekta Higijene, bit će uklonjeni i svi oni za koje su riješeni imovinsko - pravni odnosi na parceli GRAS-a.

- Radovi se odvijaju u skladu sa već ranije utvrđenim planom. Na objektu GRAS-a već su razmontirani krovovi. Taj će dio biti potpuno čist do Nove godine, što u konačni oslobađa oko 11.000 kvadrata prostora koji će biti spremnih za građevinske radove na izgradnji Prve transverzale - kazao je direktor Kovač.

Firma Penny Plus se žalila na parcelizaciju, koju je Općina Centar uspješno završila, a tiče se saobraćajnice od Kranjčevićeve do ulice Braće Begić, te je ovim povodom pomenuta općina uputila urgenciju Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko - pravne poslove na dalje postupanje.

Zaključeno kako je potrebno da ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić i pravobranilac KS Kemal Karić održe sastanak sa predsjednicom Općinskog suda, kao i da ministar saobraćaja Adnan Šteta, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić i direktor Kovač održe sastanak sa predstavnicima Elektroprivrede.

Na sastanku su prisutni informisani o pokrenutim procesima eksproprijacije koji se vode u nadležnim imovinsko pravnim općinskim službama, te najavili kako će na narednom, koji je zakazan za sedam dana prisustvovati i predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove, saopćeno je iz Press službe Vlade KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.