open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Ramazanska čestitka Komšića i Bećirovića: Jačajmo porodične, prijateljske i dobrosusjedske veze
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović uputili su čestitku povodom nastupajućeg mjeseca ramazana reisu-l-ulemi Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori.
22.03.2023. u 11:32
get url
text

- "Ramazan muslimanima predstavlja priliku za obnovu duhovnih i ljudskih vrijednosti, i dodatno zbližavanje sa porodicom i prijateljima. Mjesec ramazan duhovni je podstrek za svakog muslimana i islamsku zajednicu općenito, u međusobnom povezivanju i vraćanju izvorima vjere - rekao je Komšić.

Uz iskrene čestitke svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, kao i Bošnjacima muslimanima u dijaspori, želi da predstojeće dane ramazana provedu u miru, posvećeni blagodetima ovog za muslimane posebnog mjeseca.

- Svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu upućujem najiskrenije čestitke povodom ramazana, uz želju da dani mjeseca milosti i sabura budu svakome prilika da pokaže dobro i oprost. Kroz osjećaj solidarnosti jačajmo porodične, prijateljske i dobrosusjedske veze, gradimo nove odnose, povjerenje i zajedništvo u društvu - rekao je Bećirović.

Poručio je da naše molitve u ovom ramazanu budu i uz narode Turskee i Sirije, pogođene katastrofalnim zemljotresima.

- Molimo se za spas svih ljudi i ne zatvarajmo oči prema onima kojima su potrebna naša podrška, pomoć i lijepa riječ - dodao je Bećirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.