open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Ramić i Čaušević kritikovali Konakovića jer je proslavu neustavnog dana RS-a nazvao "trivijalnom stvari"
Državni zastupnici SDA Edin Ramić i Midhat Čaušević komentirali su danas odbijanje ministra vanjskih poslova Elmedina Konakocića da komentariše proslavu takozvanog dana RS-a, nazivajući to "trivijalnom stvari".
10.01.2024. u 19:49
get url
text

Ramić je naveo kako je u prvom trenutku kada je vidio izjavu Konakovića pomislio da mu se "omaklo".

- Ali nažalost nije, jer on uporno izbjegava suprotstaviti se politikama koalicionih partnera, koji su zaštitnici ratnih zločinaca, UZP-a i glorifikatori izvršilaca genocida nad našim narodom. Sve kako bi sačuvao koalicioni kapacitet. Valjda moraš tako kad te postave bez većinske volje naroda kojeg predstavljaš - mišljenja je on.

Čaušević je istakao kako je očito da o državi odlučuju trivijalni ljudi.

- Jučer na paradi povodom neustavnog 9. januara, za koju Konaković kaže da je "trivijalno pitanje", a što je i povod za pisanje ovog posta, paradirali su i Noćni vukovi iz Rusije. Njima, ali i drugim velikosrpskim i proruskim agitatorima, su OSA i Služba za poslove sa strancima u prošlim mandatima zabranili ulazak u Bosnu i Hercegovinu. Ta zabrana je ukinuta nakon što su Konaković, Forto i Nikšić isporučili Dodiku OSA-u i Službu za poslove sa strancima jer je sigurnost građana Bosne i Hercegovine za ovaj trojac bila "trivijalna" stvar.

Ako je obilježavanje neustavnog praznika 9. januara "trivijalno pitanje", tako će i pitanje Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, koji je proglasio 9. januar neustavnim, biti "trivijalno", kao i Izborni zakon, pa pitanje državne imovine… - napisao je Čaušević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.