open-navfaktor-logo
search
Vrijedni projekti
Ramić sa Srebreničanima: Vlada FBiH osigurala milion KM za Memorijalni centar u Potočarima
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić sastao se sa zamjenikom načelnika općine Srebrenica i predsjednikom Organizacionog odbora Marša mira Nezuk - Potočari Nerminom Alivukovićem i Hamdijom Fejzićem te sa šefom Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda bh. entiteta Republika Srpska Alijom Tabakovićem
17.03.2022. u 12:39
get url
text

Delegacija je upoznala Ramića s dosadašnjim aktivnostima oko organizacije Marša mira i potrebama za adekvatnu pripremu za održavanje 27. kolektivne dženaze i ukopa žrtava genocida u Srebrenici.

- Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će i ove godine maksimalno podržati organizaciju Marša mira. To radimo s posebnom pažnjom od prve organizacije marša. Svake godine pokušavamo unaprijediti organizaciju i to je vidljivo iz godine u godinu - rekao je Ramić.

Prema njegovim riječima Vlada Federacije BiH je osigurala milion konvertibilnih maraka (KM) za Memorijalni centar u Potočarima i uskoro će početi realizacija projekta izgradnje infrastrukture.

- Razgovarali smo i o drugim projektima važnim za ovaj kraj. Nastavićemo biti posvećeni Srebrenici i srebreničkoj regiji - naglasio je Ramić.

Ministru je uručena zahvalnica za izuzetan doprinos u realizaciji obilježavanja 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone Ujedinjenih nacija" Srebrenica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.