open-navfaktor-logo
search
Povratničko mjesto
Ramić u posjeti: Od sada iz Sućeske u Srebrenicu i Miliće asfaltnim putem
Najveće povratničko mjesto Sućeska u Srebrenici spojeno je asfaltnim putem sa dvije općine Srebrenicom i Milićima. U Sućeskoj živi značajan broj povratnika kojima se održivi povratak ogleda kroz razvijanje privrede i stvaranje radnih mjesta.
20.10.2020. u 15:10
get url
text

Nekoliko porodičnih biznis ideja je zaživjelo u ovom povratničkom mjestu iznad Srebrenice, kroz koje se realiziraju značajni projekti i zapošljavaju povratnici.

Završeno je asfaltiranje puta Žutica-Sućeska-Srebrenica. Rekonstrukcijom i asfaltiranjem puta se otvaraju nove mogućnosti. Puštanju u promet novoizgrađenog puta prisustvovali su i predstavnici povratnika.

- Slobodno možemo reći da je realizovan jedan od najznačajnijih projekata za opštinu Srebrenica. Sjetimo se velikih gužvi u saobraćaju tokom obilježavanja 11. jula, upravo ovaj put će se koristiti kao alternativni i time će se smanjiti gužve na dan obilježavanja. Sugrađani koji ovdje žive će lakše i brže stizati do Srebrenice i Milića - kazao je Alija Tabaković, šef Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica je implementator projekta, dok je Općina Srebrenica učestvovala sa 10% od ukupne vrijednosti projekta.

- Radi se o veoma značajnoj putnoj dionici. Sanacija i asfaltiranje je rađeno u tri faze jer se radi o nekoliko kilometara puta sa izuzetno zahtjevnim radovima. Povezali smo dvije opštine i nekoliko povratničkih mjesta modernom saobraćajnicom. Cijela trasa puta prolazi kroz povratnička mjesta što će dodatno olakšati transport roba ljudima koji razvijaju svoje poslovne ideje. Nakon završene infrastrukture naša podrška će biti usmjerena u zapošljavanje i održivi povratak - istakao je ministar Ramić tokom posjete Srebrenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.