open-navfaktor-logo
search
Uputio saopćenje
Ramiz Salkić reagovao na vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi bračnog para Ibrahimović iz Srebrenice
Ramiz Salkić, zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske reagovao je na uznemiravanje i vrijeđanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi mladog bračnog para Ibrahimović iz Srebrenice.
08.10.2023. u 15:24
get url
text

VEZANI TEKST - Napadi na Bošnjake u RS-u učestali, policija ih ne štiti, tužilaštva i sudovi ne kažnjavaju napadače, šta radi vlast?

- Danas sam, nažalost, imao priliku saslušati bolno svjedočenje radnice firme "6. novembar" iz Zvornika, vlasnika izvjesnog Jakova Galića, zaposlene u podružnici u Srebrenici Melise Ibrahimović o mobingu i vrijeđanju na vjerskoj i nacionalnoj osnovi tokom obavljanja redovnih radnih obaveza u pomenutoj firmi od strane kolegica srpske nacionalnosti.

Na višednevni mobing, uznemiravanje na vjerskoj i nacionalnoj osnovi Melisa se požalila suprugu Esadu koji se odlučio informisati u pomenutoj firmi o tome šta se dešava i stati u zaštitu svoje supruge. Tri dana nakon što je posjetio firmu i obavio razgovor sa šefom u firmi dobio je prijavu da je prijetio radnicima da će "raznijeti firmu".

Kako to inače biva policija u ovom entitetu ekspresno sa posebnim zadovoljstvom reagira kada treba privesti i saslušati Bošnjake, što je uradila i u ovom slučaju, te je Esada saslušavala više sati saopštavajući mu da je u ozbiljnim problemima i da mu prijeti kazna do 12 godina zatvora.

Nažalost, živimo u svijetu i okruženju u kojem kada branite svoju slobodu i tražite svoja prava budete proglašeni, od onih koji su vam oduzeli prava i ugrožavaju vašu slobodu, da ste ekstremisti i radikali.

Ovakav pristup uzurpatora naših prava ne smije nas obeshrabriti da odustanemo od naše borbe za dostojanstveno i hrabro traženje svojih prava štiteći našu slobodu, šireći istinu i tražeći pravdu.

Naša današnja žrtva je beznačajna u odnosu na žrtvu koju su podnijeli naši očevi, majke, braća i sestre koji su ubijeni tokom agresije na našu domovinu i genocidu nad našim narodom.

Ustrajnost, spremnost na  borbu i hrabrost moraju biti glavne odlike budućih generacija našeg naroda, kako bi odvratili neprijatelje našeg naroda i domovine od budućih ataka na našu domovinu i naš narod.

Mi danas kao i naše buduće generacije nemamo pravo na konformizam da je sloboda trajna kategorija, a da je genocid nad našim narodom  neponovljiv, jer je presuđen i prihvaćen kao činjenica u današnjem svijetu.

Činjenice da narod i njegovi predstavnici iz kojeg je ponikla ideologija i počinioci genocida nad Bošnjacima još uvijek nije krenuo putem katarze veličajući  presuđene ratne zločince, negirajući počinjeni genocid, zagovarajući separatizam i podjelu naše domovine Bosne i Hercegovine  obavezuju nas na budnost i oprez u vremenu koje dolazi.

VEZANI TEKST - Kavazović: Jesu li Bošnjaci najveći i jedini kriminalci ili se drugima gleda kroz prste

To potvrđuju učestali fizički i verbalni napadi na Bošnjake u ovom dijelu BiH tokom ove godine, ali i ovaj primjer mobinga, vrijeđanja na vjerskoj i nacionalnoj osnovi radnica firme "6. novembar" iz Zvornika, podružnica Srebrenica.

Oni koji su danas Bošnjacima oduzeli sva prava u ovom entitetu proglašavaju se ugroženim optužujući Bošnjake za prijetnje, opravdavajući prošle, sadašnje i buduće aktivnosti svake vrste nad Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom radi ostvarenja konačnog cilja o podjeli Bosne i Hercegovine i ponovnog progona Bošnjaka iz administrativnog dijela Bosne i Hercegovine koji se danas zove RS- kazao je Salkić.

On je pozvao nadležne institucije da pruže pravnu i svaku drugu pomoć i podršku u zaštiti ovom mladom bračnom paru, te spriječe njihov odlazak iz Srebrenice pod pritiskom sistema "koji čini sve da ovdje bude što je moguće manje Bošnjaka".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.