open-navfaktor-logo
search
Nezakonito i opasno
Ramo Isak o protestima na međuentitetskoj liniji: To su politički sukobi, pokušavaju izazvati nemire građana
Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak smatra kako organiziranje protesta na međuentitetskim linijama, na što pozivaju pojedine organizacije iz Republike Srpske, nije dobra ideja.
31.08.2023. u 15:27
get url
text

- Ako neko želi protestovati, mogu protesti biti u centru Banje Luke, Sarajeva, Doboja... Nema potrebe da se ti protesti održavaju na tim nekim entitetskim linijama. To je neumjesno i mislim da to zakon BiH ne dozvoljava. Ovo nisu nezadovoljstva građana, već politički sukobi. Pokušavaju na taj način da izazovu nemire građana. To nema potrebe. Ako neko želi da protestuje, imaju institucije ispred kojih se može protestovati. Neka zakonito prijave, dobiju saglasnost, osiguraju sve što je u skladu sa zakonom i to mogu da rade - naveo je Isak.

On je dodao kako prema informacija kojima raspolaže, niko nema saglasnost za najavljene proteste, pa su oni, prema njegovim riječima, nezakoniti.

- Mi ćemo prvo zahtijevati od policije RS-a da uradi sve iz svoje nadležnosti. Ne može neko dovoditi i praviti proteste na entitetskoj liniji. Ova država to ne dozvoljava. Sve što bude u našoj nadležnosti, mi ćemo to i uraditi. Mimo toga, tražit ćemo i podršku svih agencija koje su također nadležne, ali i međunarodnih institucija - kazao je federalni ministar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.