open-navfaktor-logo
search
Saznajemo
Raspad "Trojke" u Novom Sarajevu: NiP uskratio podršku Plešeu iz NS, poručili da koalicija ne postoji
Portal Faktor došao je u posjed poruke u kojoj općinski vijećnik u Općini Novo Sarajevo iz Kluba Naroda i pravde Nijaz Džaka poručuje da predsjedavajući OV Novo Sarajevo Robert Pleše koji dolazi iz Naše stranke "nije dorastao toj poziciji", te da više nema podršku NiP-a.
11.02.2022. u 15:48
get url
text

- Jučerašnja sjednica je bila najgora od svih sjednica koje smo imali do sada. Smatram da je za nered i agoniju koju smo imali direktno, ali ne i jedini, odgovoran predsjedavajući Robert Pleše. Onoliko prostora davati onima koji očigledno opstruiraju sjednicu i kršiti Poslovnik je bilo degutantno i sve to objašnjavati profesionalizmom. SDA i kolega Srdić mogu biti zadovoljni jučerašnjom sjednicom i radom predsjedavajućeg. Ni sami ga ne bi boljeg našli. Protiv Roberta nemam ništa lično, ali ova godina je pokazala da on nije dorastao ovom zadatku i matrica po kojoj on radi i vodi sjednicu neće dati rezultate - navodi se između ostalog u poruci koju je uputio Džaka u jednoj od Viber grupa u kojoj komuniciraju neki od vijećnika u Novom Sarajevu. 

Također je u poruci poručio da "koalicija ne postoji niti da su dosljedni i spremni za zajednički rad"

{$galerijaFotografija}

Vijećnik Nijaz Džaka Faktoru je potvrdio autentičnost prepiske te to da je ovu poruku pisao lično on.

- To se desilo nakon posljednje sjednice vijeća gdje se dnevni red donosio osam sati. Sjednica je bila u dva navrata od po 13 sati. Ovdje govorimo o koaliciji isključivo u Novom Sarajevu, a ne u ostalim općinama. Predsjedavajući Pleše nije kalibar da iznese procese - kazao je.

Na pitanje šta znači termin "n-torka" koji spominje u poruci, Džaka objašnjava da je to koalicija u Novom Sarajevu koju čine stranke "Trojke" uz NES i Platformu za progres. 

Kontaktirali smo predsjedavajućeg OV Novo Sarajevo Roberta Plešea, ali nije bio raspoložen za izjavu, te nam je rekao "da ne želi komentirati spekulacije".

Prepiska, vijećnici Novo Sarajevo
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.