open-navfaktor-logo
search
Evo i uvjeta
Raspisani javni konkursi u više sarajevskih kantonalnih ustanova
Vlada Kantona Sarajevo raspisala je konkurs za prijem direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i za Kantonalno javno komunalno preduzeće Park.
22.05.2021. u 08:30
get url
text

VEZANI TEKST - "Trojka" šikanira direktore: Pritisci, bezrazložno oboreni izvještaji..., oslobađaju mjesta za svoje ljude

Tako se za direktora kantonalne uprave civilne zaštite traži diploma visokog obrazovanja ili druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stepena stručnog obrazovanja, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa 240 ECTS, završen fakultet političkih nauka, smjer sigurnosne i mirovne studije ili završen tehnički fakultet, smjer zaštita od požara ili smjer sigurnost i pomoć, ili mašinski fakultet, građevinski, elektrotehnički ili fakultet pravne struke.

Traži se najmanje pet godina radnog staža u struci, te budući direktor ne smije biti osuđivan za krivično djelo.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Podsjećamo, na ovu poziciju Vlada Kantona Sarajevo privremeno je imenovala Dženana Brkanića, kandidat Naroda i pravde za načelnika Općine Vogošća na Lokalnim izborima 2020. godine.

Za direktora Zavoda za izgradnju neophodan je završen arhitektonski, mašinski, građevinski, elektrotehnički, ekonomski ili pravni fakultet, te najmanje pet godina rdanog staža.

Za v.d. direktorice Zavoda imenovana je Belma Barlov, najduže na period od tri mjeseca ili do okončanja konkursne procedure za izbor i imenovanje direktora.

Podsjećamo također da je prije toga sa mjesta direktora Zavoda razriješen Mirza Hulusić.

Barlov je ranije bila direktorica Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo.

Nešto ranije objavljen je i konkurs za izbor i imenovanje direktora KJKP Park.

Posebni uvjeti koje kandidat za ovu poziciju treba da ispunjava je završen ekonomski ili pravni, te fakultet društvenog, tehničkog ili biotehničkog smjera, najmanje pet godina radnog staža i tri godine na rukovodećim poslovima.

Vlada je kao vršioca dužnosti direktora Parka 22. aprila imenovala Adisa Bešlića na period od dva mjeseca.

Praksa je da vršioci dužnosti prođu i na konkursima za imenovanje na direktorsku poziciju, te se očekuju da ova imena samo budu potvrđena nakon okončanja procedura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.