open-navfaktor-logo
search
Ne zna za kontrolu
Rastrojenost ili bahatost: Dodik od "ja sam veoma dobar s glavom" do "zasjede" na RTS-u
Prije nešto više od dvije godine, tadašnji član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je za skupštinskom govornicom u Banjoj Luci u jednom od svojih brojnih nekontrolisanih primitivnih istupa poručio "ja sam veoma dobar s glavom".
27.04.2023. u 13:37
get url
text

VEZANI TEKST - Pogledajte kako je Dodik izgubio živce: "Ja sam veoma dobar s glavom"

I prije, a i poslije ove "samoanalize" Dodik je pokazivao preveliku nervozu uz nemogućnost da se kontroliše. Vrijeđao i vrijeđa novinare, političke protivnike, ambasadore, Bošnjake naziva muslimanima želeći cijeli jedan narod svesti na vjersku grupu...

Tako je bilo i u Beogradu prije nekoliko dana kada je gostujući na RTS-u prije početka emisije u neformalnom razgovoru s voditeljem vrijeđao najboljeg svjetskog tenisera Novaka Đokovića i njegovu porodicu. Dodik se pravdao za svoje izjave kazavši nemušto da je na RTS-u dočekan u zasjedi. 

Da li je Dodik ušao u novu fazu rastrojenosti ili je samo još bahatiji nego prije?

VEZANI TEKST - Milorad Dodik izvrijeđao Đokoviće: Auuu, ciganija poprilična...

- Vidio sam taj njegov nastup na RTS-u. Očigledno je da teniski turnir u Banjoj Luci nije donio Dodiku ono što je očekivao.

Kiša, rano ispadanje Đokovića pokvarilo je očekivanja organizatora koji je od ovog sportskog događaja želio imati međunarodnu afirmaciju bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska - kaže za Faktor neuropsihijatar dr. Omer Ćemalović i ističe:

- Bila je to žargonska priča. Moramo priznati da postoje takvi termini koje koristimo u BiH. Djelovao je hladnokrvno, vidi se žvaće nešto u ustima. Neko ga je vjerovatno slučajno ili namjerno naveo da priča na takav način. No to je sada njegov problem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.