open-navfaktor-logo
search
Bivši vs. aktuelni načelnik
"Rat" u Centru se nastavlja: Ajnadžić postavio 15 pitanja Mandiću
Načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić podnio je krivičnu prijavu protiv bivšeg načelnika ove Općine Nedžada Ajnadžića zbog navodnih kršenja regulacionih planova i izdavanja urbanističkih dozvola na prostoru ove općine. Mandić je ovu informaciju objavio na svom Facebook profilu
19.09.2021. u 18:31
get url
text

VEZANI TEKST -  Mandić podnio krivičnu prijavu protiv Ajnadžića, a on uzvraća: "Dodik ruši u Banjoj Luci, a Mandić u Centru"

Nedžad Ajnadžić tvrdi da ova krivična prijava koju podnosi Mandić ima "dosta političkih primjesa i improvizacija u procesu istraživanja".

- Takozvana ad hoc komisija koja je formirana apsolutno nema nikakve relevantne dokumentacije i uvjerenja da su to ljudi koji razumiju proces regulacionih planova i izdavanja urbanističkih i građevinskih dozvola. To je puno složeniji posao nego što ta komisija zna i razumije - kazao je Ajnadžić za Faktor.

Ajnadžić, se potom ponovo oglasio na svom Facebook profilu, ali mu je uz kratki osvrt na podnesenu krivičnu prijavu postavio i 15 pitanja. 

- Nemam problem sa "krivičnom prijavom" načelnika Mandića koju je podnio protiv mene i NN lica. Valja odgovarati na pitanja i dileme. Naprotiv, radujem se jer će i taj postupak dokazati ono što sve više stanovnika vidi, da je obični populista koji će mandat na čelu Općine provesti uzimajući platu, a ne radeći ništa. Jednu četvrtinu mandata je potrošio pa bi red bio da odgovori na neka pitanja:

1.Kada će početi asfaliranje Jukićeve ulice?

2.Da li imate novac za asfaltiranje Jukićeve ulice?

3.Koliko je izvršenje budžeta?

4.Kakvo je punjenje budžeta i jesu li uravnoteženi prihodi i rashodi?

5.Kada će biti stadion predat na upravljanje FK Sarajevo? Zašto nije do sada?

6.Koliko novca je potrošeno za ugovore o djelu?

7.Koliko je plaćen i na koji način se plaća "drugi" načelnik Osmanagić Cuco? Bilo bi dobro da nas upozna koji nivo obrazovanja ima? Savjetnik ne može biti niko ko nema VSS i osoba koja nema ugovor sa načelnikom koji predstavlja jedinstveni organ uprave. Da li je to tako?

8.Da li će sve dozvole biti predmet tematskih sjednica u OV kao i Hastahana? Tražit ćemo Goricu i dozvolu koju je potpisao načelnik Mandić? Možda..??

9.Tražit ćemo odgovornog za urbanističku dozvolu za benzinsku pumpu u ulici Patriotske lige (kod stadiona Koševo). Ko je izdao dozvolu i potpisao, bez predviđenih istraživanja prije toga?

10. Kako je moguće UNDP uvesti u radove za koje je već odabran izvođač radova po tenderu za izgradnju zgrade sa stanovima za ruševinace na Šipu?

11.Da li je škola na Šipu useljena i kada će, ako nije do roka koji je predviđen?

12.Da li može načelnik Mandić nabrojati projekte koje je uradio do sada?

13. Da li je u primopredaji dobio na računu Općine 25 miliona KM od prethodne administracije i gdje su utrošene?

14.Očekuje li koju krivičnu prijavu za miješanje u upravne postupke koje je zakon striktno definirao?

15.Da li će se početi raditi ulice koje su planirane 2019. Abdurahmana Muharemije i Rušida Prgude?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.