open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Ratnim vojnim invalidima uručeni ključevi automobila
Uručenjem ključeva za 22 nova automobila prilagođena potrebama ratnih vojnih invalida 100 posto prve grupe danas je okončan ovogodišnji program podrške pripadnicima ove kategorije, objavili su iz Vlade Federacije BiH.
25.12.2020. u 14:00
get url
text

Projekat je podrazumijevao nabavku i dodjelu ukupno 50 automobila u 2020. godini za šta je Vlada FBiH budžetom osigurala 1,5 miliona KM.

Ključeve automobila korisnicima su uručili pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo i predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH Mujo Aganović.

- Nadam se da će vas ovi automobili dobro služiti, te kao ortopedska pomagala, što i jeste svrha ovog programa, biti od pomoći vašim svakodnevnim aktivnostima. Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata će i ubuduće činiti sve kako bi pomoglo svima vama koji ste u najtežim trenucima za našu domovinu dali nesebičan doprinos i žrtvovali svoje zdravlje - kazao je Terzo.

U prvoj fazi dodjele, krajem novembra ove godine, ključeve automobila je dobilo 28 ratnih vojnih invalida 100 posto prve kategorije. Riječ je o automobilima marke Škoda Octavia karavan ambition automatik, a vrijednost jednog vozila je 29.950 KM. 

Od 2015. godine Vlada Federacije BiH je, putem resornog ministarstva, osigurala nabavku 330 automobila za RVI 100 posto prve grupe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.