open-navfaktor-logo
search
Drama se nastavlja
Regulatorna agencija za komunikacije: Uputili smo zahtjev za izjašnjenje Telemachu
Početkom godine korisnici Telemacha ostali su uskraćeni za mogućnost gledanja programa iz Arena Sport kanala, nakon čega su na adresu Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača BiH stigle brojne žalbe, a na društvenoj mreži Facebook formirana je grupa "Bojkot Telemacha" koja broji 11.000 članova.
11.01.2021. u 19:19
get url
text

VEZANI TEKST - Ombudsman Marić: Važno je da se nezadovoljni Telemachovi korisnici pismeno žale, inače će izgubiti bitku za svoja prava

Nezadovoljni korisnici pisali su i našoj redakciji zbog čega smo kontaktirali Telemach. Zamoljeni da pitanja pošaljemo e-mailom, što smo i napravili, odgovore ni sedam dana poslije nismo dobili.

Ali nakon što je za naš portal ombudsman Saša Marić pojasnio koja su prava korisnika i šta mogu uraditi kako bi sebe zaštitili u novonastaloj situaciji, Telemach se oglasio saopćenjem za javnost u kojem Mariću poručuju da "prestane s diskriminacijom njihove kompanije i pritiskom na korisnike".

- Telemach je svoje pretplatnike obavijestio o promjenama u programskoj šemi na identičan način, jednako kao što su to učinili drugi operateri početkom 2020. godine, kada su informisali svoje korisnike o prekidu distribucije jednog od najvažnijih i najgledanijih TV kanala - televizije Nova BH – između ostalog istakli su iz Telemacha u spomenutom saopćenju.

Ombudsman Saša Marić potvrdio nam je da je o sebi čitao u medijima, ali da odgovor od Telemacha nikada nije dobio. A podsjetimo, pisao im je protekle sedmice i pozivao na sastanak kako bi riješili problem.

VEZANI TEKST - Telemach: Ombudsman da prestane s negativnom kampanjom i pritiskom na naše korisnike

- Moj daljnji korak je da vidim hoće li se RAK ili Telemach ikako obraćati javnosti ili mojoj instituciji. Ako ništa ne urade, slat ću dopis RAK-u za sastanak da vidim šta su konkretno uradili ili misle uraditi. Nemam još ni jednu žalbu za m:tel, ali mislim da će mi početi stizati ove sedmice pa ću spremati aktivnosti u tome smjeru – istakao je Marić.

Iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH su nam kazali da su uputili zahtjev za izjašnjenje operatera Telemach u vezi s ukidanjem Arena Sport kanala.

- Nakon što dobijemo sve potrebne informacije, Agencija će se o ovoj temi oglasiti putem saopćenja za javnost – istakli su iz RAK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.