open-navfaktor-logo
search
Ramazan
Reis Kavazović i muftije na iftaru kod emira države Katar
Emir države Katar šeik Tamim bin Hamad Al Thani sinoć je u palači Lusail u Dohi priredio iftarsku svečanost u čast učenjaka, imama, predstavnika pravosudne vlasti i obrazovnog sektora, a povodom svetog muslimanskog mjeseca ramazana.
29.03.2023. u 15:06
get url
text

Iftaru je prisustvovao i lični izaslanik emira države Katar šeik Jassim bin Hamad Al Thani te brojni ministri i visoki zvaničnici.

Među onima kojima je ukazana iznimna čast da prisustvuju ovom događaju bio je i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, muftija sarajevski Nedžad ef. Grabus, muftija zagrebački Aziz ef. Hasanović, muftija ljubljanski Nevzet ef. Porić, direktor Vakufske direkcije Senaid Zaimović i drugi.

FOTO: Ambasada Katara/AA

- Tradicionalni iftar emira šejha Tamim bin Hamad Al Thanija na njegovu dvoru okuplja učenjake, ulemu Katara i neke učenjake i muftije iz svijeta. Redoviti poziv koji dolazi našemu reisul-ulemi, muftijama sarajevskom, zagrebačkom i ljubljanskom potvrda je dobrih odnosa koji se godinama grade, poštivanja onoga što se radi i doprinosi za opće dobro. Pored susreta s Njegovim veličanstvom tu su prisutni i svi članovi Vlade, kao i najuži članovi njegove porodice - kazao je Aziz ef. Hasanović, muftija zagrebački.

FOTO: Ambasada Katara/AA

Dodao je da je vladar Katara ukazao veliku počast reisu Kavazoviću i bosanskohercegovačkoj ulemi.

- Protokolarno tretiranje naše uleme kojoj se daje počast da iftari za istim stolom sa šejhom Temimom sve govori i otvara mogućnost lijepog razgovora tokom iftara. Koristim ovu priliku da se zahvalim Ministarstvu vakufa i islamskih pitanja države Katar i protokolu Divana emira države Katar na prekrasnoj organizaciji i domaćinstvu - kazao je muftija Hasanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.