open-navfaktor-logo
search
Telegram saučešća
Reis Kavazović o terorističkom napadu u Istanbulu: Odlučnije se suprotstaviti silama mraka koje ubijaju i kasape ljude
Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović danas je uputio telegram saučešća Aliju Erbasu, predsjedniku Predsjedništva za vjerske poslove Republike Turske, povodom terorističkog napada koji je jučer izveden u Istanbulu.
14.11.2022. u 12:06
get url
text

- Povodom užasnog terorističkog napada koji je izveden jučer u Istanbulu i koji je usmrtio šest, a ranio više desetina ljudi, ali i koji je uznemirio čitavu Tursku i sve dobronamjerne ljude širom svijeta, izražavam Vam svoju duboku potresenost i zabrinutost - navedeno je u telegramu reisu-l-uleme Islamske zajednice BiH.

Reis Kavazović je dodao kako vjeruje da će turski narod ostati čvrst i iz ovoga izaći jači i odlučniji da se suprotstavi silama mraka koje ubijaju i kasape ljude, siju razdor i uništavaju materijalna dobra kad god vide priliku za to.

- Molim Uzvišenog Allaha da bratskoj zemlji Turskoj podari stabilnost i moć da se efikasno iznese sa svakim vidom teroriziranja i zastrašivanja ljudi, da porodicama nastradalih podari sabura, a poginulim oprosti grijehe i uvede ih u svoju milost. Molim se i za ranjene: da im Allah olakša bol i ubrza oporavak. Želim Vam kazati, dragi prijatelj, da u ovoj tragediji niste sami, da je uz vas mnogo onih koji tuguju zajedno s vama i sudjeluju u vašoj boli - iskreno i s dubokim emocijama - napisao je reis Kavazović.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.