open-navfaktor-logo
search
Donacije
Reis Kavazović uputio zahvalnost Državi Katar za pomoć u aktivnostima tokom ramazana
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je izraze zahvalnosti Državi Katar nakon završetka realizacije niza aktivnosti tokom svetog muslimanskog mjeseca ramazana, a koje su direktno pomognute značajnim donacijama ove prijateljske zemlje Arapskog zaljeva.
28.04.2023. u 12:54
get url
text

- Želim da se zahvalim Ministarstvu vakufa i islamskih poslova Države Katar koji svake godine pomažu naše projekte. Putem te pomoći u mjesecu ramazanu realizuju se aktivnosti organizovanja iftara, podjele novčaninih bonova, distribucija prehrambeno-higijenskih paketa, te bajramski paketići na najmlađe - navodi se u poruci reisa Kavazovića sa snimka Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice BiH.

U snimku se, također, navodi da je Ured za društvenu brigu zahvaljujući donaciji Ministarstva vakufa i islamskih poslova Države Katare realizirao 2.000 iftara, uključujući i veliki iftar "Reisu-l-uleme sa mladima" iz BiH i regije u Sarajevu, te iftare u Banjoj Luci, Zenici...

Također, distribuirano je 2.000 iftara na kućnu adresu za stare i nemoćne osobe, te samce, kao i 1.000 paketa pomoći širom BiH. Na koncu, u vrtićima je podijeljeno oko 2.000 bajramskih paketića za djecu Bosne i Hercegovine. Bajramske paketiće je u Sarajevu dijelio i sam reisu-l-ulema Kavazvović.

Kako je ranije izjavio Ibrahim ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u BiH, Država Katar je putem Ministarstva vakufa i islamskih poslova ove godine osigurala 100.000 eura za uspješnu realizaciju niza plemenitih ramazanskih aktivnosti Rijaseta IZBiH. Rukovodilac Ureda za društvenu brigu je, također, izjavio da je Katar država koja daleko najviše ulaže u pomoć i infrastrukturu u BiH.

- Oni djeluju posredstvom ministarstava, Ambasade Države Katar, te organizacije "Qatar Charity", koja je tu od kraja rata. Imaju značajne projekte u BiH. Kada govorimo o projektima Islamske zajednice, Ministarstvo vakufa i islamskih poslova Države Katar je na području BiH ostavilo historijski trag. Izgradili su Gazi Husrev-begovu biblioteku, određene kulturne i vjerske centre koji su od kapitalnog značaja za nas Bošnjake. Važno je da Država Katar ulaže u infrastrukturu, da pomaže našim povratnicima, koji trebaju pomoć oko mašina za poljoprivredu, stada... Mi smo jako zadovoljni s Državom Katar i njenim prisustvom u BiH - ocijenio je Malanović.

U ime Rijaseta Islamske zajednice i Ureda za društvenu brigu ef. Malanović je uputio riječi zahvalnosti narodu Katara, saopćeno je iz Ambasade Države Katar u BiH.

- Posebnu zahvalnost upućujemo emiru Države Katar, Tamimu bin Hamadu Al Thaniju, da ga Allah nagradi, Ministarstvu vakufa i islamskih poslova, koji su sve vrijeme prisutni i pomažu. Želja nam je da ostanu uz nas. BiH treba pomoć da se oporavi i stane na noge. Mi u Državi Katar, kako bi to kazao uvaženi reisu-l-ulema dr. Husein ef. Kavazović, imamo iskrenog prijatelja i dobronamjerne sve akcije - zaključio je ef. Malanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.