open-navfaktor-logo
search
Otkriti istinu
Reisu-l-ulema Kavazović primio Muriza Memića: Na zulumu i neredu nijedna država nije opstala
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je danas Muriza Memića, oca rahmetli Dženana Memića.
08.09.2021. u 12:32
get url
text

Ovim povodom reisu-l-ulema Kavazović je istakao kako kao otac, musliman i čovjek suosjeća s porodicom Memić i kako dijeli njihovu tugu. Kazao je kako podržava njihovo nastojanje da se otkrije potpuna istina o svim okolnostima koje su dovele do smrti njihovog mladog sina.

- Državne institucije, naročito one sigurnosne i pravosudne, ne smiju ostavljati prostor za sumnju u svoj rad. Nepovjerenje u institucije države unosi nemir u sve nas i otvara prostor bezakonju. Nikada i nigdje nije uspostavljena funkcionalna država blagostanja na nepravdi i anarhiji. Na zulumu i neredu, fesadu nijedna država nije opstala. Povratak povjerenja u institucije države i borba protiv korupcije moraju biti prioriteti svih u našoj državi i društvu - kazao je ovim povodom reisu-l-ulema Kavazović.

Izrazio je nadu da će transparentan i profesionalan sudski postupak u ovom predmetu u što skorije vrijeme otkriti potpunu istinu o smrti rahmetli Dženana i donijeti smiraj, kako porodici Memić, ocu Murizu, tako i čitavom našem društvu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.