open-navfaktor-logo
search
Obilazak džemata
Reisu-l-ulema od 23. do 27. novembra u posjeti Njemačkoj
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović će od 23. do 27. novembra boraviti u službenoj posjeti Islamskoj zajednici Bošnjaka u Njemačkoj (IZBNJ).
13.11.2023. u 14:12
get url
text

U pratnji reisu-l-uleme tokom ove značajne posjete bit će i šef Kabineta reisu-l-uleme Rifat Fetić i direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Muhamed Jusić.

Prvog dana posjete planirano je da oko 16.00 sati reisu-l-ulema obiđe Upravnu zgradu IZBNJ u Frankfurtu, a nakon toga s početkom u 18.00 sati prisustvuje radnoj večeri s članovima Izvršnog odbora, rukovodstvom Skupštine, glavnim imamima i predsjednicima medžlisa Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj.

Planirano je da se tokom ovog događaja reisu-l-ulema i prigodno obrati prisutnima.

Sutradan, u petak 24. novembra, reisu-l-ulema će održati hutbu u džematu Nürnberg, te nakon džume održati sastanak s Džematskim odborom ovog džemata.

Navečer, reisu-l-ulema će se obratiti na svečanosti povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine koja će biti održana u Münchenu, s početkom u 19.00 sati.

U subotu, 25. novembra, reisu-l-ulema će se u 13.00 sati u prostorijama džemata Stuttgart sastati s imamima i predsjednicima medžlisa Bayern i Baden-Württemberg i prigodno im se obratiti.

U džematu Stuttgart će klanjati ikindiju, te održati vaz, a nakon toga otputovati u džemat Kircheim-Teck, gdje će se obratiti na svečanosti obilježavanja jubileja ovog džemata koja počinje u 18.30 sati.

U nedjelju, 26. novembra, reisu-l-ulema će u Kölnu, s početkom u 15.30 sati, održati radni sastanak i obratiti se imamima i predsjednicima džemata medžlisa Frankfurt, Nordrhein-Westfalen i Hannover.

U džematu Köln će prisustvovati akšam i jacija namazu, te održati predavanje prisutnim džematlijama.

Povratak reisul-uleme u domovinu planiran je 27. novembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.