open-navfaktor-logo
search
Susreti
Reisu-l-ulemu Kavazovića posjetila grupa diplomata iz Evrope i Sjeverne Amerike
Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je u Upravoj zgradi Rijaseta posjetila grupa diplomata iz Evrope i Sjeverne Amerike, koji su članovi mreže "Transatlantic policy network on religion & diplomacy".
17.11.2023. u 15:32
get url
text

Reisu-l-ulema je gostima izrazio dobrodošlicu gostima, te im je ovom prilikom predstavio historijat, organizaciju i rad Islamske zajednice.

Dr. Dževada Šuško, iz Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice, objasnila je da je riječ o diplomatama koji rade u ministarstvima vanjskih poslova, po pitanju religije, položaja religije u državama, slobode vjere, ljudskih prava. 

- S obzirom na to da se radi o međunarodnoj mreži, ova posjete je od velikog značaja za Islamsku zajednicu. Više od sat vremena smo razgovarali sa reisu-l-ulemom. Smatramo da je ovaj razgovor bio od velikog značaja za Bosnu i Hercegovinu - izjavila je Šuško.

Gosti su zahvalili na prilici da razgovaraju sa reisul-ulemom, te da dobiju više informacija o Islamskoj zajednici, njenim aktivnostima, kao i drugim pitanjima. 

Posjeti je prisustvovao i bivši reisu-l-ulema dr. Mustafa-ef. Cerić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.