open-navfaktor-logo
search
Susreti
Reisu-l-ulemu Kavazovića posjetili ambasadori islamskih zemalja: Želimo da unapređujemo našu bratsku ljubav
Reisu-l-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Huseina ef. Kavazovića danas su posjetili ambasadori islamskih zemalja u Bosni i Hercegovini.
22.03.2023. u 12:08
get url
text

Povod njihove posjete bio je dolazak mubarek mjeseca ramazana. Oni su reisu-l-ulemi uputili čestitke, uz iskaze najljepših želja svim vjernicima u našoj zemlji.

Također, ambasadori su ovom prilikom podsjetili na prijateljske odnose njihovih zemalja s Bosnom i Hercegovinom, naglasivši da je opredjeljenje poboljšanje saradnje u budućnosti.

FOTO: Mina

- Bosna i Hercegovina je naša prijateljska zemlja. Ako možemo bilo šta da uradimo za nju, mi smo tu, i želimo da unapređujemo našu bratsku ljubav - kazali su ambasadori.

Reisu-l-ulema je, u ime Islamske zajednice i u ime svih muslimana u našoj zemlji, zahvalio na posjeti i čestitkama povodom mjeseca ramazana.

- Hvala vam na svemu što činite i doprinosite da Bosna i Hercegovina bude dio velikog islamskog svijeta. Nadamo se da ćemo uz naše zalaganje i vašu pomoć našu zemlju učiniti boljom - naglasio je reisu-l-ulema.

FOTO: Mina

Reisu-l-ulema je podsjetio da je prije nekoliko dana na zasjedanju Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije islamske saradnje usvojena Rezolucija o Bosni i Hercegovini, te je ambasadorima posebno zahvalio na toj podršci.

Još jednom je naglasio da muslimani Bosne i Hercegovine saosjećaju s narodima Turske i Sirije, koje je nedavno pogodila nesreća, ali i s narodom Palestine.

- Uvijek ste dobrodošli u Islamsku zajednicu. Ramazan šerif mubarek olsun - poručio je na kraju reisu-l-ulema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.