open-navfaktor-logo
search
Stalna podrška
Reisu-l-ulemu posjetili predstavnici udruženja žrtava genocida: Islamska zajednica je naš temelj
Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hecegovini su posjetile predstavnice Udruženja "Pokret majke enklava Srebenica i Žepa" Munira Subašić i Kada Hotić i predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović.
04.01.2024. u 14:04
get url
text

Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu Muhamed Jusić, saopćila je MINA.

Ovom prilikom oni su reisu-l-ulemu informirali o aktivnostima u protekloj godini, kao i budućim aktivnostima. Također, ukazano je na probleme s kojima se porodice žrtava genocida suočavaju u Bosni i Hercegovini.

- Željeli smo sublimirati proteklu godinu, informirati reisu-l-ulemu o našim aktivnostima, dobiti savjete šta raditi dalje, kako se nositi sa sve težim problemima koji pritišću Bosnu i Hercegovinu, a posebno žrtve genocida, imajući u vidu kako se vode procesi. Željeli smo i reisu-l-ulemi predstaviti našu novu knjigu, koju smo izdali u saradnji sa majkama Srebrenice, o devet presuda Međunarodnog krivičnog suda, koje govore o agresiji Republike Hrvatske i Republike Srbije na Bosnu i Hercegovinu. Nama Islamska zajednica, na čelu sa uvaženim reisu-l-ulemom, puno znači, a zajedno možemo izdejstvovati mnoge pobjede, vjerujemo da ćemo nastaviti našu saradnju - izjavio je Tahirović.

Još jednom su ukazali na veliki doprinos Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a Munira Subašić je istakla da ova udruženja uvijek imaju podršku od Islamske zajednice, a posebno od reisu-l-uleme.

- On je bio uključen od početka, poslije 1995. godine, kao muftija tuzlanski, s nama je radio, pomogao nam je u svim preprekama, omogućio nam je mnoge stvari. Islamska zajednica je naša duša, naš temelj. Mi pripadamo Islamskoj zajednici i moramo je čuvati ko oči u glavi - naglasila je Subašić.

Reisu-l-ulema je ovom prilikom iskazao podršku u njihovoj borbi za istinu i pravdu, saopćeno je. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.