open-navfaktor-logo
search
Islamska zajednica
Rijasetov projekt "Pomoć starijim osobama" realizirat će se i u Mostaru
Predstavnici Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH održali su u ponedjeljak u Mostaru radno konsultativni sastanak s rukovodstvom mostarskog medžlisa o proširenju aktivnosti projekta "Pomoć starijim i iznemoglim osobama-kućna njega".
06.04.2021. u 09:24
get url
text

Realizacija ovog projekta, u eksperimentalnoj fazi, otpočela je prošle godine na području Medžlisa IZ-a Sarajevo i Medžlisa IZ-a Zenica, a radi se o projektu vaninstitucionalne zaštite osoba treće životne dobi kojima se pružaju različiti vidovi pomoći, kućna njega, pomoć u kući i ostalim životnim potrebama.

Po završetku pilot faze i sumiranja rezultata, rukovodstvo Ureda za društvenu brigu odlučilo je slične aktivnosti pokrenuti u Tuzli i Mostaru, objavili su iz MIZ-a Mostar.

Stručna saradnica pri tom uredu Emina Bešlija, prezentirajući rezultate i specifičnosti projekta, naglasila je da je u projektu, pored stručnog osoblja učestvavalo i niz drugih aktivista okupljenih oko Mreže mladih, Odjela za brak i porodicu, mjesnih imama i džematskih odbora.

- Drago nam je što je Ured za društvenu brigu Rijasta IZ u BiH prepoznao potencijal u Medžlisu IZ Mostar i da možemo biti dio ovog projekta - kazao je glavni imam Dino ef. Maksumić.

Naglasio je kako su okviru svojih godišnjih planova preko svojih aktivista realizirali niz programa sličnog sadržaja.

- Saradnjom sa Uredom za društvenu brigu sve to će se dići na jedan veći i organizovaniji nivo - istakao je Maksumić.

Zahvalio je na ukazanom povjerenju te podršci koju im je pružio Ured za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH.

U realizaciju projekata, kako je kazao, pored aktivista i volontera medžlisovih sekcija, bit će uključeni i mostarski imami i druge odgovorne osobe iz Medžlisa IZ-a Mostar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.