open-navfaktor-logo
search
Novi Grad Sarajevo
Riješen problem kanalizacije u ulici Vejsila Čurčića
U toku su završni radovi na asfaltiranju ceste u ulici Vejsila Čurčića u naselju Švrakino Selo, gdje je u proteklim danima završena izgradnja separatne kanalizacione mreže, čime je riješen dugogodišnji problem mještana ovog dijela naselja.
21.04.2020. u 20:09
get url
text

Radi se o izuzetno strmoj ulici u kojoj nije bila riješena odvodnja fekalnih i oborinskih voda, pa su se one slijevale niz ulicu uzrokujući pri tome stanovnicima velike probleme, posebno u ljetnjem i zimskom periodu, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

{$galerijaFotografija}

Radovima koji su izvedeni u prethodnim danima, a kojima su fekalne i površinske vode prikupljene u kanalizaciju i stambeni objekti priključeni na novoizgrađeni kanalizacioni sistem, riješeni su dugogodišnji problemi stanovnika ovog područja, a nakon toga pristupilo se i asfaltiranju ceste u punom profilu.

Radove koji se izvode u ovoj ulici, sa saradnicima i predstavnicima Savjeta MZ "Švrakino Selo-2" obišao je općinski načelnik Semir Efendić.

Izgradnja separatne kanalizacione mreže u ovom dijelu Švrakinog Sela, nastavak je velikog i skupog projekta koji se radi fazno i u skladu s finansijskim mogućnostima.

švrakino vejsila čurčića (1).jpg
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.