open-navfaktor-logo
search
Ko je upravu
Roditelji se žale da djeca nemaju redovan prijevoz do škole, šta kažu iz Općine Hadžići
Iako je počelo drugo polugodište u školama, zbog nedostatka prijevoza, djeca s područja Općine Hadžići, ne mogu prisustvovati redovnoj nastavi. 
31.01.2024. u 20:49
get url
text

- Naša dijeca nemaju redovan prijevoz, nema minibusa Hadžići - Ljubovčići, Ilidža - Vukovići. Radi samo jedan autobus, a minibusa Hadžići - Mokrine nema već četvrti mjesec - napisao je, između ostalog, jedan od roditelja u mailu koji je poslao Faktoru.

Iz Općine Hadžići kazali su nam da su "u razgovoru sa upravom KJKP GRAS d.o.o. Sarajevo informisani da linija Hadžići - Ljubovčići redovno obavlja vožnju, kao i sve ostale linije ovog preduzeća, osim linije Hadžići - Mokrine, koja će početi sa radom u petak 2. februara".

- Menadžment JU OŠ "9. maj" Pazarić nas je informisao da nisu evidentirana kašnjenja na nastavu zbog neodvijanja javnog saobraćaja, ali s obzirom da zbog štrajka prosvjetnih radnika (prva dva časa prve smjene), postoji mogućnost da je bilo problema u dolasku djece na treći čas, kada je i počinjala nastava u prvoj smjeni, što nema nikakve veze sa prethodno dogovorenim voznim redom za početak i kraj nastave prve i druge smjene - istakli su iz Općine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.